Przesłanie tematu proste - dzielimy się swoimi obserwacjami nietoperzy Oczywicie nie tylko z liczeń zimowych! Z odłowów, przypadkowych spacerów, etc też! Tak jak w ptakach. Mam nadzieję, że chiropterolodzy nie zachowuj? takich danych tylko dla siebie
Tak czy siak - ja zaczynam
04.12.2004, Fort XIII, Toruń
licz?ce: M. Wyrowińska, dwie Kasie, dwie Ole i ja
Md: 28
Mn: 27
Mm: 5
Pa: 9
Myotis sp.: 6
[ Dodano: 04 Gru 2004 04:19 pm ]
Khem... Chyba się zapomniałam Md - Myotis daubentonii Mn - Myotis nattereri Mm - Myotis myotis Pa - Plecotus auritus
MYN: 52
MDA: 50
PAR: 5
BAR: 3
suma: 120
4-XII. Schron na Podgórniku MYM: 1
MYN: 2
suma: 3
Akronimy podobne do tych, co podała Kessy + BAR - Barbastella barbastellus
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Moze nie rzecz w szczegolach, zwlaszcza ze tych nie pamietam, ale w Janowku w ostatni poniedzialek bylo juz 7 nockow lydkowlosych! W zeszlym roku (pierwszym roku eksploatacji calego mamy nadzieje juz systemu) byly ze trzy o tej porze, a do siedmiu dociagnelismy w lutym. Strach sie bac co bedzie potem.
W sumie nieco ponad setke, wespol z Judy policzono oczywiscie. Inne gatunki bez rewelacji, byly nocki Natterera i nocki rude (szly leb w leb, w sumie Natterery wygraly o jeden...), mroczek pozny, kilka mopkow, duze kilka nockow duzych.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Podobne, ale nie takie same Mnie nadal trudno się przyzwyczaić do Twoich. Uczyłam się od Mopka i Marfu, a to inna szkoła i tak mi weszło w krew :>
A wiem, że innym jest jeszcze trudniej rozszyfrować - st?d ten post
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
[ Dodano: 07 Gru 2004 05:00 pm ]
Ukryta Wiadomość:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum