Film byl R-E-W-E-L-A-C-Y-J-N-Y . Co prawda nie dotyczył naszych rodzimych gatunków (no, raz pojawiła się wzmianka o gacku i mopku), ale zawierał wiele bardzo ciekawych informacji: Między innymi:
- niezast?piony wpływ nietoperzy w odnawianiu lasów tropikalnych,
- jak od nietoperzy możemy nauczyc się produkować alkohol (sic!), leki,
- wpływ nietoperzy na gospodarkę roln? (w szczególnoci dotyczy owoców durianu),
Nie będe zdradzał szczegółów, bo na prawde warto obejrzeć !!!!
Od dzi naszego administratora proponuję nazywać TWARZˇ DUCHA, bo tak włanie nazywali tam mopka a nasz moderator sie zawsze ukrywa, wiec nawet pasuje
Niedziela, program PULS (w co niektórych kablówkach) godz. 13:40
"Europejskie Ogrody zoologiczne"
półgodzinny program o poznańskim zoo. Będzie pokazany min pawilon zwierz?t nocnych w którym żyj? nietoperze.
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie, karmi się je poprzez nas?czenie g?bki krwi?, ostatnio nie wiem jak sie skończyła próba podawania krwi z miseczki: nietoperz miał podchodzić do miseczki i sobie "popijać". Ta metoda miała unikn?ć brania nietoperza do ręki.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
o kurka, to w polsce w ogrodach zoologicznych egzotyczne gat. nietoperzy s? trzymane
Konkretnie w jednym: poznańskim. Kopia (swoj? drog? niezbyt udana) pawilonu zwierz?t nocnych, gdzie m.in. s? prezentowane nietoperze, została stworzona w Berlińskim ZOO, włanie na podst. wzoru z Poznania (fajnie że mieszkam w tym miecie ).
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
Ale było miło maleństwa pooglądać Całą stancję postawiłem na nogi i oglądać kazałem
_________________ ...Tam, gdzie przedtem w niedostępnych bagnach, kisiały zaraźliwe zgnilizny i jady straszliwe, gdzie w gęstych łozach lęgły się drapieżne wilki (...) tam dziś widać naypyszniejsze łąki i bogate osady przytykaiące do samych brzegów Noteci…
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum