FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Nietoperze Polski
Autor Wiadomość
Mateusz_C 
moderator

Wysłany: 2005-07-20, 12:44   

Uszy sa bardzo fajne, choc troche makabrycznie to wyglada (kolekcja obcietych uszu :D robiono je nie w Corelu a w Photo Shopie. Nie przeginaj, przy obecnej ofercie rynku chyba i tak - nieskromnie mowiac - nic lepszego nie ma :P Ale oczywiscie to zadna zasluga, latwo blyszczec na tle szajsu lub wrecz pustki, nawet jak sie cos marnego wytworzy.

rysunki hibernujacych nie maja byc w naturalnych pozycjach tylko powtarzalne i porownywalne zeby bylo cechy widac, jak dotad to PIERWSZE takie tablice, wiec pierwsze koty za ploty. "ABC" takich nie mialo, ani tez (w polskiej literaturze) cech do rozpoznawania karlikow pips i pyg, a jesli chodzi o informacje o gatunkach - ich aktualnosc, zwlaszcza odnosnie biologii, kryjowek itp. to tez takie marne? Jak dotad, to co serwowano to najczesciej odgrzewane kotlety powielane za Puckiem i BWW, a poza tym, nawet jesli nieco aktualniejsze (ABC) to niestety dosc ubogie w informacje.

Zdjecia za ciemne? Tak, KILKA-KILKANASCIE zdjec na ponad setke rzeczywiscie zostalo troche skopane w druku (chocby te kopulujace rudzielce czy gacole), ale pokazcie mi ksiazke (nawet najdrozsza), ktora nie ma takich "strasznych" bledow? Spieprzyli tez ostatnia tablice z hibernujacymi (tam gdzie gacole i mop), zobaczcie jakie oryginalnie kolory mialy miec gacki (strona tytulowa). Nie chcialem dokopywac ABC i jego autorom, ale skoro mnie zmuszacie :D to przypominam co sie kryje w tamtejszym kluczu i rysunkach do rozpoznawania karlikow po zebach, nikt tego na liscie czy innych forach nie wypominal (a z tego do dzis sie ludzie ucza :!: , moze dlatego ze ksiazka byla tak tania :P

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2005-07-20, 23:04   

W kontekcie tego co powyżej napisał Mateusz (że ABC dlatego takie tanie):
mender napisał/a:
Ja widziałem ksi?żkę i uważam że w 100% jest warta swojej ceny! Nie wiem czemu tak narzekacie. Dla mnie to też dużo forsy, ale wiem że warto.

No pewnie że warto. Nikt nie mówi że nie. Ale dużo łatwiej uzbierac 20zł niż 100. Mnie od zakupu powstrzymuje tylko i wył?cznie cena. Nie mówię że nie kupię wcale - mówię, że w tej chwili mnie nie stac :P Na niektóre rzeczy trzeba ciułac, a to jest jedna z nich...

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2005-07-21, 08:57   

jako że "wisi" nade mn? wizja przedstawienia grupie młodzieży szkolnej tematu nietoperzowego w szerokim tego słowa znaczeniu (ale to już zupełnie inna historia) Andrzeju proszę umieć mnie na licie zainteresowanych kupnem owej ksi?żki :] .
A tak na marginesie to ilu masz już zainteresowanych :?:

P.S. Kessy, jako się t? jedn? ksi?żk? podzielimy (o ile nie wyczytasz mi wszystkiego) ;) :P

stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
:cry: Winer'owi... Q pamięci :(

Andrzej 

Wysłany: 2005-07-21, 10:31   

Cytat:
proszę umieć mnie na licie zainteresowanych kupnem owej ksi?żki

OK. W ten sposób schodzi ostatnia ksi?żka, któr? kupilimy.
Cytat:
A tak na marginesie to ilu masz już zainteresowanych :?:

Zgłosiło się 19 chętnych. Kupiłem więc 20 ksi?żek...

Kolejne zgłoszenia tylko grupowo (musi być co najmniej 10, by cena była niższa).

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2005-07-25, 08:07   

najtaniej w necie w/w ksi?żkę można kupić tutaj za 80,80 PLN (koszty przesyłki podane s? tutaj ) czyli płac?c przelewem 88,80 w ci?gu 2 dni mamy w domu ksi?żkę :8):

[ Dodano: 29-07-05, 08:27 ]
:] ksi?żkę wczoraj Poczta mi dostarczyła :mrgreen: (Andrzej dzięki za "zał?czniki" ;) )
pierwsze wrażenie :arrow: :? "kurcze", niegruba (160 stron) jak za tak? cenę" ale po przekartkowaniu i pobieżnym przeczytaniu cociekawszych kawalków,
panowie (tu sie zwracam się do autorów) odwalilicie kawał dobrej roboty
:oki: :res:

Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!

kara 

Wysłany: 2005-08-03, 11:16   

szacuneczek i ode mnie!!!
:res:
minusik (sami pewnie wiecie o tym najlepiej...): rysunki kapke za ciemne, gina w nich szczegóły...niestety...
ale poza tym naprawdę GIT!!!

hm...cen? nie musiałam się martwić, bo... dostałam ksi?żeczkę na imieninki... :mrgreen:

krotom 
administrator
ludź od prądu

Wysłany: 2005-08-17, 11:52   

ma kto "namiar" na Konrada Sachanowicza :?: a jeli tak to poproszę na priv lub tutaj

kessy 
moderator
Sokola Pani :>

Wysłany: 2005-08-17, 11:59   

Namiaru na niego nie mam, ale trudno Ci go będzie teraz złapać bo ci?gle po terenie się włóczy. Mogę przekazać co jak go zahaczę, już mi sie zdarzało, i to nie na uczelni nawet ;) (jak się dowiem o tel/mail to Ci privem polę)

[i] Winer [i]
Poznaj moje smoki.

Marfu 

Wysłany: 2005-08-17, 17:03   

cn: Konrad Sachanowicz
mail: chassan@poczta.onet.pl

Mateusz_C 
moderator

Wysłany: 2005-08-17, 22:12   

alternatywny: chassan2@o2.pl

ostatnio czesciej uzywa tego ale sprawdza obydwie skrzynki

Hebini 

Wysłany: 2005-09-07, 14:56   

Dobija mnie to narzekanie o cenę. Ja osobicie sprzedałem swojego czarnego Game Boya Advance żeby móc kupić tę ksi?żke :P

Rey 
moderator

Wysłany: 2005-09-07, 15:38   

Hebini napisał/a:
Dobija mnie to narzekanie o cenę.

A mnie biednego studenta dobija taka cena :(

Batman 

Wysłany: 2005-09-07, 17:31   

Hebini napisał/a:
Dobija mnie to narzekanie o cenę. Ja osobicie sprzedałem swojego czarnego Game Boya Advance żeby móc kupić tę ksi?żke

Czyli Twoim zdaniem jest ona jak najbardziej do przyjęcia, i następne wydawnictwa mog? ssobie spokojni etakie ceny dyktowac, bo i tak kupcy się znajd?, pomijaj?c jakoć publikacji. Dobrze rozumiem?

Mateusz_C 
moderator

Wysłany: 2005-09-07, 18:51   

Dla wszystkich specjalistow od handlu i poligrafii mam dwie alternatywne propozycje:

1. wydrukowac ksiazke w takiej szacie graficznej i utrzymujac przynajmniej ten nie najwyzszy przeciez poziom wydawniczy przy takim wlasnie nakladzie, tak aby sprzedac ja z minimalnym chocby zyskiem (bo taki jest cel wszystkich drukarni i wydawnictw na swiecie) :D

2. podniesc naklad tego typu wydawnictwa jakies 5 razy, tak zeby obnizyc koszty wydania jednego egzemplarza (jest to ze soba scisle zwiazane), a nastepnie sprzedac caly naklad w warunkach krajowych, a przynajmniej lwia jego czesc :P

Natomiast wydawnictwa w demokratycznych krajach moga sobie oczywiscie dyktowac takie ceny jakie im sie zywnie podoba :P (zreszta dyktuja je rowniez - w jakims sensie - autorom :( bo wykladaja na to wlasna kase. Jesli przegna - zbankrutuja, czego mozecie im przeciez serdecznie zyczyc, a nawet do tego sie przyczynic jako konsumenci. Choc nie zachecam do robienia tego przez niekupowanie naszej ksiazki :wink: bo fajnie byloby, gdyby ludziom sie do czegos przydala a nie lezala na polkach

Odpowiedz do tematu