FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
Google  

Poprzedni temat «» Następny temat
Liczenia zimowe 2004/2005
Autor Wiadomość
Judy 

Wysłany: 2005-01-30, 20:10   

Za to w Janówku włanie natterery rekordowo :D . Wszystkich nietoperzy 190, czyli też rekordowo.

Marfu 

Wysłany: 2005-02-02, 16:06   

Skoro nikt nie pisze...

A zatem dwa dni w okolicach Lomzy. Browar Drozdowo - okolo setki, wiec w normie. Piwnice - chyba sporo (tak na pierwszy rzut oka). Mds, z ktorych Narew i Biebrza slyna - tym razem dwa, znowe w nowych obiektach (to sie staje nudne). Mopek - gratulacje za uratowanie honoru tego terenu - oba znalezione w ostatnich godzinach liczenia!

Cieszy bardzo obecnosc na liczeniu miejscowego narybku gimnazjalno-licealnego :-) Moze cos z tego wyrosnie...

Teraz pare dni przerwy.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2005-02-02, 16:29   

włanie miałem pisać - dzięki Marfu :]

młodzieży rzeczywicie coraz to więcej - może nastan? takie dni kiedy to na liczenie wyjedziemy tak? ekip?, że podzielimy się na kilkadziesi?t grup i zrobimy wszystkie piwnice w całej dolinie Narwi ;) ale by było łydków :]

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

Batman 

Wysłany: 2005-02-02, 17:00   

No to ja dorzucę co z dzisiejszego liczenia (włanie wróciłem)
Kontrolowałem schrony międzypola Fortu III (okolice Nowego Zoo) generalnie mniej niz w zeszłym (rekordowym roku dla tych obiektów w Poznaniu, ale były: natterer, gacek brunatny i szary (szary siedział w schronie, w którym w zeszłym roku o tej porze był brandt/w?satek. Co roku co innego, z rzadszych.

mender 

Wysłany: 2005-02-03, 18:01   

Kto przyjedzie do Działdowa?

Marfu 

Wysłany: 2005-02-03, 20:06   

Ja.

mender 

Wysłany: 2005-02-03, 20:53   

To o której przed zamkiem?

Marfu 

Wysłany: 2005-02-03, 21:00   

Moze kolo 10, aby sie wyspac? Jak rozumiem, dzialamy tyle co wtedy?

[ Dodano: 15 Lut 2005 09:23 am ]
No co tam - nikt nie liczy nietoperzy? Biebrza, a nawet podobno ktos byl w ojcowskich jaskiniach :-)

No to Biebrza. Dzialalismy w zespole: Grzegorz, Batman (na goscinnych wystepach), Echen, GacOlka, Justa, Mopek, i ja. Tym razem znowu szal mroczkow pozlocistych. W kilku schronach bojowych w lesie Trzyrzeczki 9 os.! To przeszlo nasze wszelkie wyobrazenia! Potem jeszcze dwa gdzies indziej. Niestety, w Twierdzy Osowiec tylko trzy Mds, zatem niski stan sie utrzymuje. Ogolnie - nie wiem, dane sa w notatnikach trzech osob, wiec jak zbierzemy... Ale chyba przecietnie.

mopek 
administrator
mars napada

Wysłany: 2005-02-15, 09:41   

no to prawda :D zaczynamy być zagłębiem mroczków pozłocistych :D

:] uważaj na zarząd TP Bocian :]

GacOlka 

Wysłany: 2005-02-16, 17:39   

A tak odbiegajac od tematu, OGROMNE GRATULACJE dla 'tych' co liczyli w Ojcowie :D

Judy 

Wysłany: 2005-02-19, 23:36   

GacOlka napisał/a:
A tak odbiegajac od tematu, OGROMNE GRATULACJE dla 'tych' co liczyli w Ojcowie :D

Dziękuję! Mogę przekazać reszcie :wink: :D

Batman 

Wysłany: 2005-02-21, 13:37   

Judy - gratulacje zdanego egzaminu :res: :oki: :)
A przy okazji - moze sie pochwalisz, jakie widzialas nowe gatunki nietoperzy?
I ile bylo w tych jaskiniach?

Judy 

Wysłany: 2005-02-21, 19:31   

Dzięki!
Mogę się pochwalić, jakie widziałam "nowe" gatunki, ale nic nie będę pisała o liczbie nietoperzy. Nie notowałam, więc nie będę ciemniać, że pamiętam :wink:
Oczywicie podkowce małe, które tam s? liczne (więc na pewno fajnie to wygl?dało jak zachwycałam się nietoperzami, które s? w niemal każdej jaskini :P )
"Dyżurny" podkowiec duży był jak zwykle w Grocie Łokietka. Niestety (tzn. dla obserwuj?cych niestety, bo dla niego to nawet korzystne) wisi na wysokoci kilku m i można go podziwiać jako plamkę na stropie. Ale to oczywicie nikomu nie przeszkadzało cieszyć się na jego widok, tym bardziej, że blisko była dużo mniejsza plamka będ?ca podkowcem małym, więc można było porównać wielkoć.
Trzecim, nowym dla mnie gatunkiem był nocek orzęsiony. Na szczęcie oprócz takich wisz?cych wysoko, wysoko kilka było na bardzo przystępnej wysokoci i tym dało się przyjrzeć dokładnie.

Naprawdę był to bardzo przyjemny wyjazd (żebym jeszcze nie była tak zestresowana tym, że ostatniego dnia mam egzamin...). Szukanie nietoperzy w jaskiniach to większa frajda niż kontrolowanie fortów, chociaż jest to i bardziej wyczerpuj?ce i trudniejsze (przynajmniej dla mnie trudniejsze). :oki:

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi