Proszę o oznaczenie gatunku. Nietoperz wyjęty z sieci ornitolog. nad zbiornikiem Siemianówka (Podlasie).
7975246e80074378med.jpg
Plik ściągnięto 25 raz(y) 50.25 KB
_________________ Na betonie kwiaty nie rosną. Twarde bruki nie pachną wiosną.
Na kamieniu nic się nie rodzi. Lecz nam to dziwnie, podobno nie szkodzi...
ooo jaaacie, wygląda na nocka łydkowłosego (M. dasycneme). Masz jeszcze jakieś zdjęcia pyszczka lub z porównaniem wielkości albo może zmierzyliście długość przedramienia lub ciała??
Nietoperza nie mierzyliśmy. Trzy inne zdjęcia wrzuci późnym wieczorem Caprimulgus.
_________________ Na betonie kwiaty nie rosną. Twarde bruki nie pachną wiosną.
Na kamieniu nic się nie rodzi. Lecz nam to dziwnie, podobno nie szkodzi...
Tajest.
a może jakieś obserwacje behawioralne? Czy podczas trzymania w rękach ostro wokalizował piszczącymi, szybko powtarzającymi się dźwiękami? 'Moje' łydki zazwyczaj tak robiły.
nie baliście się brać go bez rękawiczki? w końcu duży bat,ugryzienie boli
Ukryta Wiadomość:
Jeśli jesteś *zarejestrowanym użytkownikiem* musisz odpowiedzieć w tym temacie żeby zobaczyć tą wiadomość --- If you are a *registered user* : you need to post in this topic to see the message ---
Ale w końcu licencjowany mopku oznaczył (ja jestem bezlicencyjny:) ), więc szkoda zawracać głowy szanownej ChKF. Podać tylko stwierdzenie do osób zajmujących sę chiropterofauną tego terenu- w końcu to rzadki gatunek dodający splendoru każdym badaniom faunistycznym
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum