1c- dość śmiało z tym rudym na górze, bo to równie dobrze mógłby być Natterer...też prosimy inne ujęcie(?)
Najlepsze ujęcia, dzięki którym łatwiej byłoby nam rozróżnić Natterera od rudego to zdjecie koziołka (u Natterera długi, lancetowaty, wystaje poza ucho, u rudego ksztalt nożowaty, lekko zaokrąglony, mały), ucha(u rudego mniejsze, niewygięte w stronę grzbietu) i pyszczka (u obu barwy cielistej, przynajmnej u dorosłych, na tych zdjęciach są ciemniejsze ale to pewnie wina obróbki lub/znów/FP, ale u Natterera wyraźnie bardziej spiczasty, wydłużony).
To co Michu- uda się jeszcze jakieś zdjęcia znaleźć? mogą byc nawet gorszej jakości(artystyczej)- czasem nawet z tym mniej ostrych da sie cos wyciągnąć
Na wstępnie serdeczne dzięki wszystkim za pomoc !!
Odnośnie 1c to ta sama banda co na fot 3c i 4c . Poszperam czy mam coś jeszcze, ale obawiam się że nie
skoro tak sprytnie, to ja dalej stoję na stanowisku 2xNatterer i gac brunatny.
co do 2d to nei udało mi się wyciągąć z niego wiele ale zauważyłem koziołek i jest lancetowaty więc teraz jestem za Nattererem.
ps. kurcze chciałem załączyć rozjaśnionego 2d z zaznaczonym koziołkiem i coś nie chce, spróbuję później
lokalizacja Górzna wskazywałaby bardziej na brunatnego .
Swoją drogą to śpiącego gacka z dwoma uchalami nie schowanymi pod skrzydłami to jeszczem nie widział
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum