Czy kto mógłby mi odpowidzieć na pytanie czy nietoperzom zarastaj? dziurawe skrzydełka? Dwa dni temu złapał się u mnie w rozwieszon? siatkę Gacek jakitam, przy wypl?tywaniu okazało sie że ma dziurke w sprzydełku. Wypuciłam go oczywicie, przeleciał kilka metrów po czym skrył się na drzewie. Wyzdrowieje czy nie?
nietoperze pod tym względem s? wyj?tkowe goj? się na nich rany jak na psie
takie dziurki poza tym absolutnie nie przeszkadzaj? w funkcjonowaniu w naturze i zdarzaj? się doć często. Ekstremalny dowód: trafił do nas kiedy gacek brunatny z rozerwanym całkowicie plagiopatagium (czyli ta największa częć błony pomiędzy bokiem ciała, ramieniem, przedramieniem i pi?tym palcem). Położyłem go na ręku myl?c oczywicie, że taki uszczerbek w błonie uniemożliwia lot. Nic bardziej mylnego! Wystartował i latał z jakie 10 minut po azylu zanim udało się go złapać
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum