Ach...tylko tyle? Gdybys wiedział na jakie wyczerpuj?ce wyliczenia logiczne i przeliczenia matematyczne mnie naraziłe...
Przestałem dopiero gdy w nr postu 57 zacz?łem się dopatrywać połowy ciała nietoperza
Szukałem takowych naszywek na stronie amerykańskiej (co prawda były tam tylko naszywki jedn pow. desantowych) ale motywem przewodnim jest ich godło oraz trupie czaszki. Typowe W każdym razie spróbuje jeszcze poszukać może co znajde.
Narazie mam naszywke z polarnym mikiem.
rp409.jpeg
Plik ściągnięto 625 raz(y) 13.78 KB
_________________ Grunt to żoł?dek. Niektórzy wiedz? o co chodzi:)
Linku stron nie mam, ale za jakis czas bedzie i podamy. Na razie skanuje swoja kolekcje (przynajmniej tych bardziej klasycznych rzeczy) a Mopek mysli jak to fajnie umiescic w Internecie. Mam juz zeskanowane 46 całostek pocztowych (czyli kartek pocztowych lub kopert wydawanych przez oficjalne urzedy pocztowe), 230 datownikow, 50 etykiet od napojow (glownie piwo i Bacardi), 9 kapsli i nakretek (tu mam jeszcze ze 20 do zeskanowania), 10 kart telefonicznych, 1 monete, 1 banknot, 6 not gieldowych, 9 pudelek od papierosów, 13 podstawek, 60 znaczkow pocztowych (tu jeszcze ze 150 moich czeka...) i 12 kopciuszkow (z angielska "cindirellas", czyli czegos co przypomina znaczek, a znaczkiem nie jest), 4 etykiety od zapalek. I pewnie troche innych drobiazgow. Widzisz Mopek ile juz tego jest - czas pomyslec jak to pokazac...
Niestety nie wszystko znajduje sie w mojej kolekcji Ale jak by ktos chcial ja wzmocnic... Goraco sie polecam...
W zeszlym roku kolekcja byla wystawiana w Muzeum Przyrody w Drozdowie (dzieki przygotowaniu wszystkiego przez Zone M? Agnieszke ) teraz mamy propozycje na przyszlosc z Bialowieskiego PN. jakby cos - dam znac, gdzie mozna popatrzec. A jutro puszcze moze cos z biura... Aha - jeden eksponat jest w Avatarze
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
A ja znalazłem znowu nietopka. Specnaz najwyrażniej ulubił sobie to zwierze. Jeli chcecie sami poszukać to radze metode. W wyszukiwarce google wpiszcie "military patches" stron jest bardzo dużo nie wszystkie fajne ale, s? wród nich perełki Takie jak ta
nietop.jpg
Plik ściągnięto 526 raz(y) 25.82 KB
Mam nadzieje Marfu, że wrzucisz t? naszywke jak już Ci sie uda j? zeskanować bo wielcem ciekaw, szczególnie ze względu na terytorium Wreszcie znalazłem co z nietoperzem z innego kraju niż rosja. Jest to naszywka amerykańska z okresu wojny w wietnamie. nie moge zapisać tego zdjęcia więc zał?cze link: http://www.geocities.com/...hes3/619d3.html
Może nie za ładne ale zawsze. Ze starych rosyjskich mam co jeszcze nawet doć ciekawego. przyznam że chwile sie głowiłem czy w tle jest nietoperz. moim zdaniem tak.
nitop nurek.jpg
Plik ściągnięto 485 raz(y) 31.87 KB
Mam nadzieje Marfu, że wrzucisz t? naszywke jak już Ci sie uda j? zeskanować bo wielcem ciekaw, szczególnie ze względu na terytorium
Jak bede w biurze po swietach - zeskanuje, ale to jest odznaka metalowa. Ta jedna strone zapodana na poczatku przejrzalem - bylo chyba z 8 nietoperzowych, z ktorych 3 mam... A wsrod swoich znalazlem jeszcze ukrainskie.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum