zacznijmy od początku
25 IX br. dostałem cynk od Dyrektora tutejszej zawodówki, że przy oknie tejże szkoły wisi sobie jakiś nietoperz. Na moją prośbe nietoperza umieszczono w kartoniku., po otwarciu którego okazło sie że nietoperzem tym jest samiec mroczka późnego (prawe ramie 51,7 mm, lewe 51,5 mm).
a tu jeszcze coś dla dziewcząt, bo wiem że tylko na to czekają - siusiak
nietoperz miał być docelowo umieszczony w jednej z piwnic gdzie miałem nadzieje że doczeka do nocy by odleć. Niestety mroczek miał inne plany gdyż zanim udało się go w tej piwnicy zamknąć wydostał sie (wiedziony chyba jakimś szóstym zmysłem) przez uchylone okno. Zanim skończył robić drugą rundę nad boiskiem zainteresowały się nim 3 kawki, które po kolei przeprowadzały na niego atak. Po kilku karkołomnych manewrach (skubaniec dobry był w unikach) nietoperz wleciał między gałęzie kliku świerków które stały w pobliżu (gdzie mam nadzieje w spokoju przeczekał do wieczora).
Teraz prośba... czy mi się wydaje czy ten osobnik jest już w zaawansowanym wieku (wnoszę po startych zębach)
_________________ ogłoszenie:
parkę boćków (którym w głowie prokreacja) do mojej platformy lęgowej przyjmę
stare przysłowie pszczół mówi:
Nie pozwalaj wycinać lasu! Kto wie, może kiedyś będziesz musiał zostać partyzantem!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum