Szybkie podsumowanie. Jak dotad na Mazowszu, Podlasiu i Lubelszczyznie ja i moi najblizsi wspolpracownicy odlowilismy 179 borowiaczkow: 92 samice ad., 5 samcow ad., 46 samic juv., 33 samce juv., 3 nieoznaczone. Zatem nie jest tak tragicznie. te samce to Strzelecki Park Krajobrazowy (Lubelszczyzna), Spalski PK (2 os. Mazowsze), Kozienicki PK (Mazowsze) i... Puszcza Bialowieska. Zaraz poprosze Irasa (znaczy sie autora...) co by sie nam wytlumaczyl!!! Co to, ze Forumowicze (Ja, Judyta i Bartek - akurat odlawiali sami znajomi z Forum) to nie naukowcy? Motyla noga!
Aby bylo juz zupelnie smiesznie, bylo to dnia 7 VIII, kiedy to na poczatku odlowow byl z nami... wlasnie Irek Ruczynski. Albo nie zauwazyl, albo juz sie zwinal...
[ Dodano: 30 Maj 2004 01:36 am ]
Dla porownania borowiec wielki na tym samym terenie: 710 osobnikow, w tym: 233 samice ad., 60 samcow ad., 213 samic juv., 178 samcow juv., 26 nieoznaczonych. Jak widac samcow jest nieco wiecej (w porownaniu do samic) niż u borowiaczka, ale i tak sporo mniej.
[ Dodano: 30 Maj 2004 09:46 pm ]
Jutro ma byc odzew od Irka Ruczynskiego.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum