racja - ledwo co powstał wydział drapologii więc na nich się wzorować nie za bardzo jest jak... wkraczamy w now? erę...
mylę, że to faktycznie nie jest głupi pomysł, żeby zrobić prowadz?cych i takich co oznaczaj? opisuj?c dokładnie dlaczego tak myl? - na koniec "Wykładowcy" pisz? dokładnie po czym ten gatunek rozpoznać i pokazuj? cechy diagnostyczne
Bardzo chętnie się doł?czę - mogę podawać z literatury (z podaniem Ľródła) cechy charakterystyczne, poza tym mogę liczyć na pomoc kolegów i koleżanek z Salamandry, więc może to wnieć dużo tak potrzebnej wiedzy
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
O nietoprzach przyznam sie ze nie wiem wiele CO nie zmienia faktu, ze chetnie podciagne sie pod drugi fakultet. Moze sie dowiem co to lata po moim ogrodzie ;p
Mylę że warto zrobić tak, żeby wyczerpywać tematy pod k?tem czysto teoretycznym możliwie jak najszerzej. Dlatego powinno to być dla osób pocz?tkuj?cych miejsce, gdzie mog? zadać jakie pytanie, a nie tylko (jak na wydziale drapologii - jak na razie) oznaczanie gatunku ze zdjęcia.
_________________ _______________________________________
Ku pamięci Winera
1. Dział Wykłady, gdzie bedzie mozna przeprowadzic wyklad na jakis konkretny temat (np. rozpoznawanie konkretnych gatunkow, rozpoznawanie wieku, rozpoznawanie nietoperzy do rodzaju - to chyba powinien byc wyklad inauguracyjny...);
2. Dział Pytania (Interpelacje ), gdzie kazdy bedzie mogl zadac konkretne pytanie;
3. Dział Zdjeciowy, gdzie... no wlasnie - aby nie bylo tak jak w zagadkach, to moze zrobmy tak: w zagadkach zadajemy zagadke, a po jej rozwiazaniu tu wstawiamy raz jeszcze zdjecie i dyskutujemy.
_________________ Marek Kowalski
Towarzystwo Przyrodnicze "Bocian"
"Żegnam Was. Już wiem..."
zgadzam się całkowicie z Twoim pomysłem podziału przedmiotów na Wydziale Chiropterologicznym z jednym zastrzeżeniem... nie do końca wiem jeszcze jak to rozwi?zać ale... zagadek bym jednak nie przenosił... Niech sobie może żyj? swoim życiem a w Akademii trzeba rozpatrywać fotki takie, na których raczej widać wiele szczegółów danego osobnika (w zagadkach często istnieje element "strzału"). Ja bym to rozwi?zał jako inaczej bo rzeczywicie s? często ciekawe fotki w zagadkach i można na ich podstawie nie jeden wykład przeprowadzić... Może to rozwi?zać jako tak, że np. dana fotka może być użyta w Akademii po zamknięciu zagadki? Nie wiem - poddaję pod dyskusję...
Przyszedł mi jeszcze jeden pomysł do głowy... bo student studentowi nie równy i przy tej samej fotce jeden będzie się nudził bo będzie to dla niego oczywiste a inny będzie się przez kilka dni drapał po głowie co to jest. Można by zrobić jakie takie przechodzenie z danego roku na wyższy (np. zaliczenia) ale to może w przyszłoci jak by się wszystko rozkręciło bo na razie za mało studentów się szykuje
mimo ze moja wiedza na temat nietoperków jest nikła.... powiedział bym wręcz ... tyci tyci albo prociej .... żadna to bym sie chętnie naumiał troszke na temat netoperków:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Możesz załączać pliki na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum